האיים האזוריים | המדריך המקיף

האיים האזוריים נמצאים 1600 ק"מ מפורטוגל היבשתית בלב האוקיינוס האטלנטי. באריכפלג תשעה איים הפזורים על פני 650 קילומטרים. האיים הגעשיים דומים במאפיניהם ובכולם טבע ירוק ומרענן. במי האוקיינוס האטלנטי המקיפים את האיים שוחים לוויתנים, דולפינים וכמובן אינספור דגים. אחת החוויות המרתקות באיים האזוריים היא שייט בעקבות היונקים הימיים הללו. האוכל באיים באופן מפתיע אינו כולל בעיקר דגים, אלא דווקא בעיקר בשר בקר ומוצרי חלב. תושבי האזוריים למן הגילויים ועד היום, מגדלים על מרבצי הדשא הירוק והלח של האיים אלפי פרות. ברבים ממסלולי הטיול באיים המרוחקים יהיה לכם יותר סיכוי להיתקל בפרות רועות מאשר באנשים.

Sao Miguel - Azores - Sete Cidades LAKE
האי סאו מיגל – האגמים בלועות הרי הגעש הקדומים הם האטרקציה המרכזית באי

 

כמה זמן דרוש לטיול באיים האזוריים?

טיול באזוריים במרבית המקרים הוא טיול רק באי הגדול סאו מיגל בו ידרשו לפחות 4 ימי טיול. מרבית הטיולים האחרים באזוריים גם יתחילו בסאו מיגל ממנו ממשיכים לטיול בעוד אי או שניים. לשם כך יידרשו עוד יומיים שלושה לפחות. כך שאם מתכוונים לטייל ביותר מאי אחד, כדאי להגיע לשבוע לפחות. טיול עמוק ומקיף באיים האזוריים יימשך לפחות 10 ימים.

Sunset view of Velas town at Sao Jorge island in Portugal.
בירת האי סאו ז'ורז'י ולאש וברקע האי פאיאל (מימין) והר פיקו באי הסמוך

 

העונה באזוריים

עונת הקיץ היא העונה באזוריים, כאשר יולי הוא החודש הטוב ביותר לטיול. למעט האי הגדול והראשי סאו מיגל הפעיל כל השנה, שאר איי האזורים מתרוקנים כמעט לחלוטין מתיירים בין אוקטובר למאי. הסיבה היא שרק בקיץ באמת אפשר לטייל באזוריים ולראות את הנוף הבראשיתי והמקסים. באיים אמנם לא מאוד קר, אבל יש בהם משקעים רבים, רוחות וערפל לאורך מרבית השנה. לדוגמא, לטפס על הר פיקו – ההר הגבוה בפורטוגל אי אפשר כאשר הוא כולו אפוף ערפל, ורק בשיא הקיץ שהשמים מתבהרים כדאי לעלות אליו.

Sao-Miguel-Azores-Ponta-Delgada-Ermida-da-Mãe-de-Deus
כנסית מאי דה דיוש בפונטה דלגדה – באיים האזוריים ניתן להבחין מייד באלמנטים האדריכליים של פורטוגל היבשתית

 

מפת האיים האזוריים

 

איך מגיעים לאיים האזוריים?

אל האיים האזוריים מגיעים כמעט אך ורק בטיסות מסחריות. בכל אחד מתשעת האיים ישנו שדה תעופה אבל שלוש נקודות הכניסה העיקריות אל האיים הן:

  1. האי הגדול סאו מיגל | Ilha de São Miguel
  2. האי השני בגודלו טרסיירה | Ilha Terceira
  3. האי פאיאל | Ilha do Faial

 

בשלושת האיים הללו נמצאים שלושת נמלי התעופה המרכזיים של האזוריים. בשדות תעופה אלו נוחתות טיסות מפורטוגל היבשתית, ממדינות נוספות באירופה ואפילו מארצות הברית ומקנדה. מעל כולם בולט שדה התעופה של סאו מיגל שהוא שער הכניסה המרכזי והראשי אל האיים האזוריים.

טיול באזוריים הוא גם פעמים רבות טיול המשך מטיול בפורטוגל היבשתית. כך שלאחר כמה ימים בפורטוגל גופה, עולים על טיסה בליסבון אל האזוריים וממשיכים את הטיול בארץ השלווה והנפלאה הזאת.

אל האיים האזוריים מגיעות גם לא מעט אוניות קרוז. הללו עוגנות כמעט תמיד רק בסאו מיגל, וחלקן גם באי הגדול השני טרסיירה.

יאכטות וסירות רבות השטות במימי האטלנטי בין אמריקה לאירופה, עוגנות למנוחה והצטיידות בעיקר בהורטה בירת האי פאיאל. זו הסיבה שפאיאל מכונה האי הקוסמפוליטי, כי כבר מאות שנים ועד היום מתקיימים בו מפגשים בין ספנים מכל העולם שעוצרים למנוחה באי.

 

Azores-Map-Location-in-the-Atlantic
מיקום האיים האזוריים באוקיינוס האטלנטי (מקור: גוגל)

 

איך מתניידים בין האיים האזוריים?

האיים מחולקים לשלוש קבוצות: מזרחית, מרכזית ומערבית. כאמור, האי הגדול סאו מיגל הוא שער הכניסה לאיים וגם בטרסיירה ובפאיאל שדות תעופה מעט יותר גדולים בהן נוחתות טיסות מפורטוגל היבשתית ומעוד יעדים באירופה. אבל טיסות הפנים בין האיים עצמם הינן של חברת התעופה של האיים האזוריים "אזורס איירליינס" |  SATA – Azores Airlines. הטיסות הן במטוסים קטנים ולכן חשוב מאוד להזמין כרטיסים מראש (במיוחד בקיץ) כי מספר המקומות מוגבל.

מעבורות – יש שירות מעבורות בין חלק מהאיים אבל הוא פחות פופולארי. שירות המעבורות המרכזי באזוריים הינו בין איי קבוצת איי המשולש פיקו – פאיאל וסאו ז'ורז'י. בינהם ישנו שירות יעיל ותדיר. עוד מסלול פופולארי בו פועלת מעבורת הוא בין האיים המרוחקים במערב פלורש וקורבו. שאר המסלולים כמו מטרסיירה לאיי המשולש הם ארוכים ופחות מועדפים על ידי תיירים.

 

Azores-Portugal-Geography-Map
מפה גאוגרפית של הארכיפלג האזורי (מקור: גוגל)

 

מסלול באיים האזוריים

כמעט כל טיול לאזוריים, וודאי טיול ראשון לאזוריים יתחיל באי הגדול והראשי סאו מיגל. הכלל אומר שאם יש לכם פחות משבוע לטייל באזוריים וזו הפעם הראשונה שלכם באיים, תטיילו רק באי סאו מיגל. שאר האיים יחכו לנסיעה הבאה. טיול רק בסאו מיגל מצריך 4 – 5 ימים, כך שבאמת כדאי להשאיר משהו לפעם הבאה, או להאריך ביומיים שלושה ולבקר בעוד אי – למשל באי פיקו בו מטפסים על ההר.

Sao-Miguel-Azores-Ponta-Delgada-Cruise-Ship
פונטה דלגדה בירת סאו מיגל היא העיר הגדולה באזוריים כולם – גם אוניות קרוז רבות מגיעות אליה

 

המסלולים באזוריים יתחלקו על פי רוב לפי החלוקה הפנימית לקבוצות האיים בתוך הארכיפלג. אבל גם פעמים רבות בוחרים לטוס לאי אחד נוסף וזהו. שלוש קבוצות האיים בתוך הארכיפלג האזורי הינן:

  • קבוצת האיים המזרחית – סאו מיגל וסנטה מריה
  • קבוצת איי המרכז – טרסיירה, פאיאל, פיקו, סאו ז'ורז'י, גרסיוזה
  • קבוצת האיים המערבית – פלוֺרֶש וקוֺרבוּ

 

להלן כמה מסלולים פופולארים באזוריים:

  1. רק האי סאו מיגל
  2. סאו מיגל – פיקו
  3. סאו מיגל – פאיאל – פיקו
  4. טרסיירה – פאיאל – פיקו
  5. סאו מיגל – פיקו – פאיאל – פלורש – קורבו
  6. סאו מיגל – פלורש – קורבו

 

בקבוצת המרכז – פאיאל, פיקו וסאו ז'ורז'י סמוכים מאוד אחד לשני וניתן לראות את האיים האחרים מכל אי אחר. הם מכונים קבוצת איי המשולש ובינהם יש שירות מעבורות מצויין. בדרך כלל אם כבר מגיעים לאחד מהם מטיילים לפחות בעוד אחד.

קבוצת האיים הרחוקה במערב, היא של האיים הקטנים פלורש וקורבו. הם נמצאים גאולוגית כבר ביבשת אמריקה. אל קורבו הקטנטנן והבקושי מיושב, מגיעים כמעט תמיד רק לטיול יום מהאי פלורש. ניתן להגיע אליו במעבורת, טיסה או סירה. בדרך כלל אם כבר מגיעים לפלורש גם מקדישים יום נוסף לקורבו.

מרבית המסלולים בשאר האיים האזוריים יתחילו בנחיתה באי סאו מיגל וממנו טסים אל האי הנוסף.

 

Azores-Portugal-cattle-mount-pico-in-the-background-FAIAL
פרות רועות במרבצי הדשא הירוקים של האי פאיאל ופסגת הר פיקו באי שממול ברקע

 

טיפים לקראת טיול באזוריים

לתכנן מראש – העונה באזוריים קצרה, המטוסים הטסים בין האיים קטנים ומספר המלונות מוגבל. כל טיול שכולל איים אחרים מלבד סאו מיגל וטרסיירה הגדולים, חובה לתכנן מבעוד מועד הכל אחרת יכול להיות שלא יהיו מקומות בטיסות.

טיסות – בעוד שאל האזוריים ישנן טיסות גם בחברות לואו קוסט וחברות גדולות. בין האיים עצמם הטיסות הינן רק במטוסים של חברת התעופה של האיים האזוריים. המטוסים קטנים ואין הרבה מקומות, לכן יש לתכנן היטב ולקנות הרבה זמן מראש.

לבוש – כשיוצאים ליום טיול באזוריים אפשר להרגיש את 4 העונות חולפות להן ביום אחד. גם אם קמתם ליום שמשי, חצי שעה אחרי כן יכול להתחיל גשם, ורוח היא משאב שנדמה שלעולם לא מתכלה באזוריים. לכן בכל טיול בכל יום באזוריים, חייבים לקחת איתכם חולצה ארוכה לפחות ועדיף מעיל גשם מתקפל.

גמישות – לפעמים מגיעים לאתר כמו מפלי ריביירה באי פלורש והמקום לוט בערפל. או מגיעים לאי פיקו ובדיוק גשום ואי אפשר לטפס אל ההר. נכון שאמרנו שחייבים לתכנן מראש, אבל גם חשוב מאוד להשאיר מקום לשינויים בלו"ז. אם ישנן אטרקציות שאתם פשוט לא מוכנים לוותר עליהן בביקור, מראש תכינו שתיים-שלוש אופצית למתי להגיע אליהן. למשל כשבאים לטפס על הר פיקו, אם גשום עוברים במעבורת במהירות אל הורטה בפאיאל ומטיילים בה. למחרת אם התחזית אומרת שמתבהר, חוזרים בקלות לפיקו.

מצלמות מזג האוויר – בשל מזג האוויר ההפכפך הותקנו ברחבי האיים מצלמות בקרבת אטרקציות פופולאריות. בימים מעוננים כדאי להיכנס ולראות טרם הנסיעה אליהם האם אין גשם או ערפל. לכניסה לאתר מצלמות מזג האוויר של האזוריים הקליקו כאן…

בשיא העונה – בחודש יולי – סביר להניח שיהיה יבש ובהיר במרבית המקומות ולכן זהו החודש שהכי קל לתכנן בו טיול מקיף באזוריים. אבל זהו גם החודש הכי מבוקש והכל יהיה יותר יקר.

מסלולי הליכה – אחת האטרקציות המרכזיות במהלך טיול באיים האזוריים הם מסלולי ההליכה. מסלולים שעוברים בטבע בתולי כאשר האוקיינוס האדיר מגיח מכל עבר. מזג האוויר הנעים באיים גם תורם לכיף שבטיול הרגלי. ישנם מסלולים בכל האיים אך הנה כמה מהפופולאריים ביותר בהם: מסלול סביב אגמי סֶט סידאדְש באי סאו מיגל, מסלול הרי טופו (Topo) באי סאו ז'ורז'י, מסלול מישטריוס נגרוש באי טרסיירה וכמובן המסלול לטיפוס על הר פיקו.

מחירים – בעוד שלשכור רכב ולטוס בטיסות הפנים באזוריים יכול להיות יקר(בוודאי בעונה). דווקא האוכל והשתיה במרבית המסעדות באי הינם במחירים סבירים ובאיכות מצויינת.

היעדר חופי רחצה – כמו האי מדיירה, גם האיים האזוריים הם איים געשיים שהינם בעצם פסגות הרים תת מימיים המבצבצים מעל המים. באיים האזוריים מספר קטן מאוד של חופים חוליים. מרבית קו החוף של האזוריים מורכב מצוקים אנכיים שבתחתיתם סלעים געשיים משוננים. אז למרות שאלו איים שבדרך כלל מתקשרים לנו עם חוף, ים ושמש. באזוריים החלק של החוף והשמש פחות מתקיים והסיבה המרכזית להגיע אליהם הוא הטבע המדהים ותחושת הניתוק המוחלט מהעולם.

 


 

מידע על כל אחד מהאיים האזוריים

 

1. האי הראשי סאו מיגל ובירתו פונטה דלגדה – שער הכניסה לאזוריים

סאו מיגל הוא האי הכי מאוכלס והכי גדול באריכפלג האזורי. בירתו פונטה דלגדה היא הנמל הימי והאווירי הגדול ביותר בקבוצת האיים. למרות שבכל אחד מתשעת האיים האזוריים יש שדה תעופה, השדה כאן הוא שער הכניסה העיקרי לאיים עם טיסות רבות מליסבון ופורטו, וגם טיסות מערים אירופאיות מרכזיות ואפילו מארצות הברית.

את האטרקציות באי אפשר לחלק למזרח, מערב וצפון האי, ובפונטה דלגדה עצמה. מקובל לטייל באי מינימום 3 – 4 ימים. מעבר לאטרקציות המרכזיות באי, לאורך הכבישים של סאו מיגל עשרות נקודות תצפית אל האוקינוס, הצוקים והטבע שלא יהיה מוגזם לומר שכדאי לעצור בכל אחת ואחת מהן.

הרחובות המרוצפים של פונטה דלגדה והמבנים היפים שבה, מעידים על העושר הרב שהגיע אל האי שעה שהאזוריים היו נקודת עצירה הכרחית בין אירופה לעולם החדש במערב.

בסאו מיגל הכי טוב ונוח לשכור רכב בשדה התעופה ולטייל איתו בזמן ובקצב שלכם.

אטרקציות ואתרי חובה נבחרים באי סאו מיגל:

  • פונטה דלגדה הבירה והעיר הגדולה | Ponta Delgada
  • סֶט סידאדְש – האגמים המפורסמים במכתשי הר הגעש | Sete Cidades
  • מטעי התה בצפון האי | Chá Gorreana
  • המעיינות החמים בפוּרנֶש | Furnas
  • המעיינות החמים והמרכז בקלדיירה וֶליה | Caldeira Velha
  • 'תצפית השקט' ו'תצפית השחר' במזרח האי אליהן נהוג להגיע בשעת זריחה | Miradouro da Ponta da Madrugada

 

Sao-Miguel-Azores-NORTH
בצפון האי סאו מיגל עשרות תצפיות עם נוף דרמטי

 

2. האי סנטה מריה

סנטה מריה | Santa Maria הוא האי שהתגלה ראשון בראשית המאה ה-15. האי נמצא כ-55 קילומטרים דרומה מהאי הגדול והראשי סאו מיגל. סנטה מריה מפורסם בשני החופים החוליים שלו, חוף לורנצו וחוף פורמוזה, הנמצאים למרגלות מכתשים געשיים תלולים. האי גם ידוע בכמה שבילי טיול נהדרים העוברים בחורשות וצמחיה ירוקה במעלה ההר שבמרכזו. בשל היותו הדרומי ביותר מבין האיים האזוריים הטמפרטורה בו מעט גבוהה יותר. השילוב של החופים החוליים מאפשר בעיקר בקיץ להנות מחופשה שלווה על החוף.

אל סנטה מריה מגיעים בעיקר מהאי סאו מיגל ובטיסה. חשוב לזכור שסנטה מריה הוא אי קטן מאוד באורך 17 ק"מ בלבד,  הוא כמעט לא מיושב וגם כמעט לא מתוייר. לכן חופשה בו תתאים באמת למי שרוצה להגיע למקום שליו ומנותק לחלוטין. את האי אפשר לתור ביומיים ויש הבדל בין מזרח ומרכז האי שהם מיוערים ובדרך כלל מעוננים. לעומת מערב האי בו נמצאים החופים שהוא שמשי יותר.

אטרקציות ואתרי חובה נבחרים באי סנטה מריה:

  • וילה דוּ פּורטוּ העיירה הגדולה באי בה נמצא שדה התעופה | Vila do Porto
  • המגדלור בפונטה דוּ קשטלו | Ponta do Castelo
  • חוף סאו לורנצו לצל הכרמים המטפסים על ההר | Praia de São Lourenço
  • חוף פורמוזה השקט והנעים | Praia Formosa
  • הפארק הירוק פוֺנטיניאס | Reserva Florestal de Recreio das Fontinhas
  • פּיקוּ אלטוּ – טיול רגלי או אופניים בין היערות בפסגת האי | Pico Alto
  • מפלי אוויירו מעל הסלע הייחודי | Cascata do Aveiro

 

azores-santa-maria-island-sao-lorenzo-beach
חוף סאו לורנזו באי הקטנטן והחמים סנטה מריה

למידע מורחב על האי סנטה מריה הקליקו כאן…

 

3. האי טרסיירה האי השני בגודלו ושער הכניסה השני בחשיבותו לאזוריים

טֶרסֶיירה | Terceira הוא האי המיושב והמפותח ביותר מבין חמשת האיים של קבוצת האיים המרכזית. הוא גם שער הכניסה האווירי השני בחשיבותו אל הארכיפלג. יש מספר טיסות רב אל טרסיירה גם מליסבון וגם מפורטו. האי ברובו משובץ שטחי מרעה ירוקים ושדות, כמו גם יערות עתיקים שצמחו על הרי געש קדומים. בירתה של טרסיירה אנגרה דו הראויסמו היתה העיר החשובה ביותר בכל הארכיפלג האזורי בתקופת הגילויים. בה עגנו לחניית ביניים הספינות עמוסות הזהב שחזרו מהמושבות באמריקה לספרד ופורטוגל. לכן נבנו בה מבני ציבור מפוארים וברחובותיה הצרים והמרוצפים בתים ישנים צבעונים ומקסימים.

טרסיירה הוא יותר מקום מגורים מאשר אי תיירותי. גם בו יש המון טבע וירוק, אבל הוא יותר כפרי ופחות פראי. בירתו אנגרה דוּ הֶרוֺאיז'מו היא העיר השני בגודלה באזוריים והיא האטרקציה המרכזית באי כולו.

מי שיכול, כדאי מאוד לתכנן להגיע לטרסיירה בסוף יוני, אז מתקיים בה האירוע השנתי הגדול ביותר באזוריים – פסטיבל סאנז'ואנינאש | Sanjoaninas שהוא שילוב של קרנבל, מרוץ שוורים ותערוכת פרחים גם יחד, המקפיצים את העיר במשך עשרה ימים כמה רמות מעלה.

אטרקציות ואתרי חובה נבחרים באי טֶרסיירה:

  • אנגרה דוּ הֶרוֺאיז'מו – בירת האי | Angra do Heroísmo
  • הר ברזיל – תצפית אל אנגרה והאוקיינוס | Monte Brasil
  • תצפית הפסגות – אל השדות המשובצים של טרסיירה | Miradouro da Serra do Cume
  • הר הגעש אלגאר דוּ קארוואוּ | Algar do Carvão
  • מסלול ההליכה מישטריוס נגרוש (רמת קושי גבוהה) | Trilho Mistérios Negros
  • מוזיאון היין של בּיקשקוֺייטוּש | Museu do Vinho
  • פסטיבל סאנז'ואנינאש באנגרה – מדי יוני | Sanjoaninas

 

Terceira-Azores-Furna-Angra-do-Heroísmo-MONTE-BRAZIL
בירת טרסיירה אנגרה והר ברזיל בינה ובין האוקיינוס

למידע מורחב על האי טרסיירה ובירתו אנגרה הקליקו כאן…

 

4. האי פאיאל

האי פאיאל | Faial נמצא במשולש האיים של קבוצת האיים המרכזית בארכיפלג האזורי. מול האי פיקו וקרוב לסאו ז'ורז'י. הוא הראשי מבין השלושה, ובו נמל תעופה גדול יותר עם טיסות גם ליבשת.
בירתו של פאיאל הורטה היא עיר בעלת שם עולמי עבור ימאים. בעיר נמל גדול יחסית עבור האזוריים, המפורסם בעולם כיעד עגינה ליאכטות וסירות השטות באטלנטי. היא מזכירה במעט את העיר פונטה דלגדה שבאי הראשי סאו מיגל, רק כמובן הרבה יותר קטנה.

מהאי פאיאל ובמיוחד מהורטה וסביבתה הנוף הטוב ביותר אל הר פיקו שנמצא באי הסמוך. האי פאיאל שנמצא כמה קילומטרים מערבה מהאי פיקו הוא המקום המושלם לראות ממנו את ההר הגבוה בפורטוגל כולה!

שני אלמנטים נוספים באי פאיאל הם פרחי ההידראנג'אה | Hydrangea שפורחים בכל האיים, אך כאן במיוחד. בנוסף בקצה המערבי של פאיאל ישנו אזור געשי סביב הר הגעש קפיליניוס, בו היתה ההתפרצות האחרונה לעת עתה באזוריים בשנת 1957. חלק מהאזור נותר שרוף לחלוטין ושומר כמיצג. ביקור בפאיאל יתאים למי שמחפש חוויה קוסמפוליטית בלב השלווה והרוגע של האזוריים, ועבור מי שמתכנן טיול עומק ולא מסתפק רק באי המרכזי סאו מיגל.

אטרקציות ואתרי חובה נבחרים באי פאיאל:

  • ג'ין וטוניק בבר של פיטר | Peter Café
  • סמלי הסירות והשייטים על המזח במרינה של הורטה | Marina da Horta
  • תצפית גבירתנו מקונססאו | Miradouro Senhora da Conceição
  • המכתש הגעשי הגדול – קבסה גורדו | Caldeira do Cabeço Gordo
  • קפיליניוס – המרכז הגעשי שנמצא בלב ההתפרצות האחרונה במערב האי | Vulcão dos Capelinhos
  • פריחת ההידראנג'אה הכחולה (בעיקר ביוני-יולי) | Hydrangea

 

Azores-Portugal-cattle-mount-pico-in-the-background-FAIAL
פרות רועות במרבצי הדשא הירוקים של האי פאיאל ופסגת הר פיקו באי שממול ברקע

למידע מורחב על האי פאיאל הקליקו כאן…

 

5. האי פיקו – טיפוס אל הר הגעש החרוטי והגבוה

באי פּיקו | Ilha do Pico נמצא ההר הגבוה ביותר לא רק באזוריים, אלא בפורטוגל כולה. טיפוס על הר הגעש הגבוה של האי פיקו הוא הסיבה המרכזית לשמה מגיעים תיירים אל האי. בנוסף באי תעשיית יין מיוחדת, מענבים הגדלים בגפנים שניטעו בין אבני בזלת המגינות עליהם מהרוח והמליחה באוויר. האי הוא אחד משלושת 'איי המשולש' של האזוריים בקבוצת האיים המרכזית של הארכיפלג ולכן נשקף ממנו נוף אל פאיאל וסאו ז'ורז'י. כמעט כל מי שמגיע לפיקו יטייל גם לפחות באחד משני האיים האחרים.

נכון שטיפוס על ההר אורך יום אחד שלם, אבל בשל מזג האוויר המתחלף תדיר באזוריים, תמיד כדאי לקחת בחשבון עוד יום – יומיים אקסטרה. מקסימום עוברים אל פאיאל לטיול יום וחוזרים חזרה במעבורת כשהתנאים לעלייה להר מבשילים.

עוד אטרקציה בפיקו היא מוזיאון הלוויתנים בכפר לאג'יס וכמובן גם שייט בעקבות היונק הגדול בעולם שיוצא (בעונה) מכל נמלי האי.

אטרקציות ואתרי חובה נבחרים באי פיקו:

טיפוס על הר פיקו | Montanha do Pico
מערות הלבה דאש טורֶש | Gruta das Torres
מרכז היין בכפר לאז'ידו | Cultura da Vinha da Ilha do Pico
שייט בעקבות לוויתנים – יוצא ממדלנה או מלאג'יס | Madalena / Lajes
מוזיאון ציידי הלוויתנים בלאג'יס | Museu dos Baleeiros – Lajes

 

Pico-Azores-Portugal-Mount-Pico
טיפוס אל פסגת ההר פיקו הוא הסיבה המרכזית להגעה אל האי

למידע מורחב על האי פיקו הקליקו כאן…

 

6. האי סאו ז'ורז'י

סאו ז'ורז'י | São Jorge נמצא בקבוצת האים האמצעית של האזוריים. צורתו כרצועה ארוכה הנמתחת לאורך 55 קילומטרים. סאו ז'ורז'י מפורסם בכל פורטוגל בגבינות שלו. המאפיין הבולט השני של סאו ז'ורז'י הן הפז'אס – לשונות יבשה קטנות הכלואות בין הים לצוקים מכוסי הירק. האי יתאים לטיול למי שמחפש שקט מוחלט, טבע ונופים, ובעיקר טיול בתחושה של 'קצה העולם'. אל האי סאו ז'ור'זי מגיעים בדרך כלל בטיול מעמיק וארוך מהממוצע בארכיפלג האזורי, כי הוא פחות נגיש ומתוייר מהאיים המרכזיים.

סאו ז'ורז'י הוא אחד האיים המיוערים ביותר בארכיפלג ויש בו מסלולי הליכה רבים. חלקם אתגריים וחלקם גם עוברים בין מרבצי הדשא הלחים בהן סועדות הפרות את ליבן. צידו הצפוני של האי כמעט כולו מורכב מצוקים הנחתכים בחדות אל תוך המים ולכן ההתיישבות היא כמעט אך ורק בדרומו ובעיקר בוֶלאש הבירה. מצידו הדרומי גם נשקף הנוף המדהים של ההר הגבוה באי הסמוך פיקו. באי קצת יותר מ-8000 תושבים. סאו ז'ורז'י מאוד גשום ולכן למעט החודשים מאי עד אוגוסט כמעט תמיד יהיה האי סגרירי. גם בחודשי הקיץ יש גשם, אבל הרבה פחות. לעולם אין לצאת ליום טיול בלי מעיל גשם בסאו ז'ורז'י. גם אם נראה לכם שמשי, מזג האוויר יכול להתחלף תוך דקות וחוץ מזה גם כמעט תמיד נושבות רוחות.

אטרקציות ואתרי חובה נבחרים באי סאו ז'ורז'ה:

  • וֶלאש בירת האי | Velas
  • פאז'ה קאלדֶיירה האתר המזוהה ביותר עם האי (ניתן להגיע רק ברגל) | Fajã da Caldeira
  • בריכות הבזלת בסימאו דיאס | Piscina Natural Simão Dias
  • מסלול רגלי אל פסגת אספרנסה | Pico da Esperança
  • שייט בסירה לאורך חופי האי ומפגש עם דולפינים ולוויתנים
  • לטעום מהגבינות המפורסמות | Queijo São Jorge

 

Faja-da-Caldeira-Santo-Cristo-at-Sao-Jorge-island-in-the-Azores
פאז'ה דו קריסטו – התמונה האייקונית של האי סאו ז'ורז'י

למידע מורחב על האי סאו ז'ורז'ה הקליקו כאן…

 

7. האי גרסיוזה

גרסיוֺסה | Graciosa נמצא מצפון לטרסיירה ויש בו רק כמה נקודות יישוב. הגדולה שבהן היא סנטה קרוש בירתו, בה גם שדה התעופה. גרסיוזה אי מאוד חקלאי עם הרבה שדות ושטחי מרעה ומסביב מגיח האוקיינוס מכל עבר. אל האי גרסיוסה יגיעו רק מי שרוצה ממש להעמיק ולבקר בכל האיים האזוריים וגם מי שמתעניין בפעילות געשית. בדרום האי תמצאו את האטרקציה המרכזית בדמות מכתש הר געש רדום מכוסה צמחיה ירוקה ועבותה, ובמרכזו מערה געשית מיוחדת אליה ניתן להיכנס. באפן כללי האי גרסיוסה מבודד מאוד, שקט ובתולי עדיין מבחינה תיירותית. לכן הוא גם יכול למשוך את מי שמחפשים שלווה מוחלטת.

טיסות לגרסיוֺסה יוצאות בעיקר משני שדות התעופה הגדולים של האזוריים בפונטה דלגדה ובאי טרסיירה.

בגרסיוסה כמו בשאר האיים האזוריים שימשו בעבר חמורים כ'כלי הרכב' העיקרי של התושבים. בגרסיוסה התפתח במרוצת מאות השנים זן חמורים מיוחד לאי, של חמורים קטנים יחסית. ככל שחלפו השנים פחות ופחות נזקקו לחיית המשא באיים והחמורים הלכו והתמעטו. את החמור של גרסיוסה החליטו לנסות ולשמר ולכן הוקמה חוות החמורים במערבו של האי. ביקור בה יהיה משעשע למדי.

אטרקציות ואתרי חובה נבחרים באי גרסיוֺסה:

  • פוּרנה דוּ אֶנשופרֶה המערה בלב הר הגעש של האי | Furna Do Enxofre Caldeira
  • פּוּנטה דה בארקה – המגדלור ותצפית אל אי הלוויתן | Ponta da Barca
  • טיול במרכז העיירה סנטה קרוש | Santa Cruz da Graciosa
  • תצפית וכנסיית אז'ודה | Nossa Senhora da Ajuda
  • טחנות הרוח בוילה דה פּראיה | Vila da Praia
  • חוות החמורים הגמדיים | Criadores do Burro Anão da Ilha da Graciosa

 

Azores-Portugal-GRACIOSA-VOLCANIC-ROCKS
קו החוף של גרסיוסה רובו מורכב מסלע געשי שחור

למידע מורחב על האי גרסיוסה הקליקו כאן…

 

8. האי פלוֺרש

פלורס | Flores – הפורטוגזים מבטאים פלורש – הוא האי המערבי ביותר בארכיפלג האזורי. אם יש מקום שבשלו מכונים האזוריים ה"הוואי של אירופה", פלורש הוא ללא ספק הכי דומה למקור (רק עם מזג אוויר קריר). הוא אי עם המון טבע ונופים המשלבים תצורות סלע מיוחדות, צוקים, מכתשים געשיים, המון ירוק, ובעיקר מפלי מים מופלאים.

מי שמגיע אל פלורש גם כמעט תמיד ממשיך ליום טיול אל האי קורבו שנמצא קצת יותר מעשרים קילומטרים מצפון. אל פלורש וקורבו הסמוך יגיעו מטיילים 'מתקדמים' יותר באזוריים, שכן הם מאוד מרוחקים ובתוליים אך זהו גם מקור המשיכה שלהם. מי שכבר יגיע, ירגיש שהוא בין הבודדיים שנמצא על האיים, שכן אין הרבה טיסות או אופציות תחבורה אחרות אליהם. פעמים רבות יש יותר סיכוי לפגוש פרות רועות מאשר אנשים בשני האיים המרוחקים.

אל האי פלורש ישנן טיסות מהאי הגדול סאו מיגל, מהאי טרסיירה ומהאי פאיאל – כולן בחברת התעופה של האזוריים.

אטרקציות ואתרי חובה נבחרים באי פלוֺרש:

  • מפלי ריביירה הזורמים בין הצמחיה העבותה | Cascata da Ribeira Grande
  • האגמים מעל מפלי ריביירה | Lagoa Negra and Lagoa Comprida
  • סלע בורדוייס | Rocha dos Bordoes
  • הבריכות הטבעיות של סנטה קרוּש | Piscinas naturais de Santa Cruz das Flores

 

Flores-Azores-Portugal-Cascat- da-Ribeira-do-Ferreiro
מפלי ריביירה דו פריירו – אתר הטבע הנחשק ביותר באי פלורש

למידע מורחב על האי פלורש הקליקו כאן…

 

9. האי קוֺרבוּ

האי קורבו הוא הקטן ביותר מכל האיים האזוריים, הוא גם הצפוני מכולם. בקורבו אטרקציה אחת מרכזית שממש שווה את ההגעה אליו – המכתש הגדול והירוק במרכזו. כדי להגיע אליו יש לטפס על ההר שנקרא קאלדיראו | Caldeirão (מכתש או יותר נכון מכתשית בפורטוגזית) ואז מלמעלה נשקף הנוף המדהים של המכתש. אל ההר אפשר לעלות במסלול רגלי, או כפי שמרבית התיירים עושים באחת המוניות המחכות לכם ישר כשתרדו מהמטוס, הסירה או המעבורת.

קורבו כמו פלורש התגלה על ידי הפורטוגזים ב-1452 כעשרים שנה בערך לאחר שמשלחת במימונו של הנסיך אנריקה הספן (Infante Dom Henrique, o Navegador) גילתה את האיים המזרחיים ביותר של האזורים. השם קורבו ניתן לאי על שום ציפור הקורמורן שנפוצה בו. קורבו אמנם הוא עורב בפורטוגזית (כמו crow באנגלית) אך הכוונה היתה לקורמורן, ציפור המים המופלאה שבפורטוגזית נקראת 'עורב ים'.

אל קורבו שנמצא 24 קילומטרים מפלורס מגיעים על פי רוב לטיול יום מהאי הגדול יותר פלורש. בקורבו רק מקום ישוב אחד – וילה דו קורבו – שמתגוררים בו דרך קבע כ-350 אנשים. קורבו הוא האי הכי פחות נגיש בארכיפלג האזורי. יש לכך גם יתרונות שכן הוא מאוד מבודד ומעט מאוד תיירים נמצאים בו בכל זמן נתון. החסרונות הם שאין הרבה מקומות על הטיסות אליו בעונה ולכן אי אפשר להיות ספונטנים אלא לתכנן ביקור בו מראש.

אל קורבו מגיעים בטיסה קצרצרה מהאי פלורש, במעבורת או בסירה. בסוף יום הטיול כמעט תמיד חוזרים ללון בפלורש כי בקורבו אין כמעט אופציות לינה.

 

azores-corvo-island-calderao-foog
הקאלדראאו באי קורבו הוא האטרקציה המרכזית ופחות או יותר היחידה באי הקטן – אך ממש שווה להגיע בשביל לחזות במראה הבראשיתי

למידע מורחב על האי קורבו הקליקו כאן…

 

למדריך המקיף על טיול בפורטוגל הקליקו כאן…

למידע על אזורי הטיול המרכזיים בפורטוגל הקליקו כאן…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מידע רלוונטי נוסף שאולי יעניין אותך: