פֶּניש | Peniche נמצאת על חוף הים במרכז פורטוגל קצת יותר משעה נסיעה צפונה מליסבון. פניש מפורסמת בקרב קהילת הגולשים העולמית כיעד ראשון במעלה לגלישה לאורך כל ימות השנה.
העייריה עצמה מציעה חוויה אוטנטית מאוד של פורטוגל ונדמה שחוזרים עשרות שנים אחורה כשמגיעים אליה. מרבית השנה כמו בכל החוף בפורטוגל היא סגרירית ושטופת רוחות והקיץ יהיה עדיף לביקור בה.
אבל השלווה, הרוגע ותצורות הנוף של העיירה המיוחדת הזאת שווים הגעה בכל עונה גם אם אתם לא גולשים מקצועיים. בעיירה שהיא בעצם כפר דייגים גדול מגישות המסעדות מנות דגים מעולות וטריות בינהן מרק דגים שהולך טוב בכל עונה ולא רק בחורף.
מול חצי האי עליו בנויה פניש ישנו אריכפלג קטן של איים בשם ברלינגאס שהוא אחת הנקודות המבודדות ביותר בפורטוגל אליו ניתן להגיע במעבורת מהעיר.
כמה זמן כדאי לטייל בפניש?
בפניש יספיק יום טיול אחד כדי לראות את מרבית האתרים ומוקדי העניין. אם מתכננים לשוט אל איי ברלינגאס כדאי ללון בערב שלפני בעיר ולצאת מוקדם בבוקר. מי שמגיע לגלוש, כדאי לתכנן לפחות שבוע באזור כי אמנם כמעט תמיד הגלים טובים אך יש ימים טובים יותר ופחות.
למציאת מקום לינה בפניש הקליקו כאן…
שבעה אתרים ואטרקציות שחובה לראות ולעשות בפניש
- מבצר פניש בעל ההיסטוריה הקודרת | Forte de Peniche
- לקחת שיעור גלישה באחד מחופי הגלישה המפורסמים בעיר | Supertubos / Baleal
- כף קארבויירו בקצה חצי האי – לראות את גלי האטלנטי מתנפצים בעוצמה על הצוקים | Cabo Carvoeiro
- לשון היבשה החולית אל שכונת באלֶאל | Baleal
- לקחת מעבורת אל איי ברלינגאס המבודדים (למי שיש מספיק זמן בפניש) | Berlingas
- לאכול באחת ממסעדות הדגים הקטנות של העיר את אחת מהמנות המסורתיות של מאכלי הים הטריים
- לעבור בהלוך או בחזור מפניש באובידוש העיר הימי ביניימית מוקפת החומות (כ-25 דק' נסיעה) | Óbidos
איפה לישון בפֶּניש?
אזורי הלינה הפופולארים בפניש הם מרכז העיר בחצי האי, חוף באלאל ואם אתם רוצים לחוות משהו באמת מיוחד אז אפשר לישון גם על האי ברלינגה.
פניש | Peniche אמנם עיר קטנה אך היא נפרשת על שטח יחסית גדול, בעיקר בשל חופי הגלישה המעולים והגדולים שלה. לכן לפני שמזמינים מקום לינה בפניש רצוי להבין באיזה חלק של העיירה יתאים לכם להתמקם.
באופן כללי לינה בפניש היא יחסית זולה ולכן פניש היא גם אופציה טובה כתחנת לינה כאשר נמצאים בטיול לאורך החוף המערבי של פורטוגל (למשל טיול בין ליסבן לפורטו).
שלושה האזורים שאנחנו חושבים שכדאי ללון בהם, כל אחד לפי צרכיו הם:
- מרכז העיר בתוך חצי האי – ליתר דיוק ברצועה בין המבצר בדרום לשוק בצפון. מתאים למי שמגיע ללילה אחד או שניים ורוצה למשל לעלות בבוקר על המעבורת לברלינגאס ולהיות קרוב מרחק רגלי מרוב המקומות.
- חוף באלאל | Baleal – מול לשון היבשה של בלאל – מתאים לגולשים ולמי שמגיע ליותר מלילה או שניים. זהו האזור הצעיר של העיר שנמצא בין שנים מחופי הגלישה המהממים של העיר.
- האי ברלינגה | Berlinga – חוויה של פעם בחיים – לישון על אי כמעט נטוש בלב ים סוער אך עדיין קרוב ליבשה (10 קילומטרים מפניש). אין הרבה אופציות לינה על האי, אבל מי שרוצה לסמן וי ענק על חוויה מיוחדת במינה כדאי מאוד לבדוק.
למציאת מקום לינה שיתאים לכם בפניש הקליקו כאן…
מפת אזורי הלינה בפניש
איך להגיע לפניש?
טיסות לפניש
שדה התעופה הבינלאומי המשרת את פניש הוא השדה בליסבון המרוחק קצת יותר משעה נסיעה מעיר הגולשים.
הגעה ברכב שכור לפניש
כמו אל מרבית העיירות לאורך החוף של פורטוגל הכי נוח וכדאי להגיע לפניש ברכב שכור. המרחק של פניש מליסבון קצר יחסית – כשעה ומפורטו כשעתיים וחצי. פניש היא הרבה פעמים תחנה ראשונה ברוד-טריפ ברכב שכור בדרך צפונה מליסבון אל עיירות החוף האחרות ובראשן נזארה.
תחבורה ציבורית לפניש
הדרך הטובה ביותר להגיע בתחבורה ציבורית לפניש היא באוטובוס.
מליסבון אוריינטה (Lisboa Oriente) יוצאים אוטובוסים הנוסעים ישירות אל פניש מספר פעמים ביום. רובם ממשיכים לאחר מכן צפונה לפיגיירה דה פוש.
תחנת האוטובוס של פניש נמצאת בלשון היבשה המחברת בין החוף לחצי האי בו העיר העתיקה ולכן היא קרובה יותר לחוף סימה (Praia de Peniche de Cima) מאשר לעיר העתיקה.
כדאי לדעת על פניש
פניש היא עיר על קו המים במרכז פורטוגל הרחוקה כשעה וקצת מליסבון וידועה כאחד מאתרי הגלישה הטובים בפורטוגל. מבחינה גאוגרפית תצורתה של העיירה הקטנה בת 15 אלף התושבים מעניינת וייחודית. פניש שוכנת על חצי אי סלעי מוגבה מעל פני הים. מרחק כמה קילומטרים ממנה בתוך הים נמצאים איי ברלינגאס שלאורך הדורות שימשו מבצר קדמי להגן עליה וכיום הם שמורת טבע סלעית מוקפת באטלנטי הסוער.
מזג האוויר בפניש דומה למזג האוויר בשאר עיירות החוף הקטנות של פורטוגל עם חורפים גשומים אך לא קרים מדי וקיצים שמשיים ולא חמים מאוד. יחד עם זאת בפניש כמעט תמיד נושבת רוח חזקה שתורמת מאוד לגולשים אך קצת פחות נעימה למטיילים ולכן צריך להיערך בהתאם מבחינת לבוש ומשך הזמן בחוץ.
האוכל בפניש מתבסס על מנות דגים ויש בה הרבה מסעדות אוטנטיות ובמחירים טובים. היא מציעה גם מספר אופציות ללינה כאשר לאורך החופים הדרומי והצפוני הרבה אפשרויות המותאמות לגולשים ולאורח חייהם.
טיול בפניש שלא לגלישה ימחיש את החוויה של מגורים ליד האטלנטי הסוער בבידוד ובריחוק יחסי מהערים הגדולות של פורטוגל. בנוסף הטבע ובמיוחד הצוקים עם הגלים המתנפצים עליהם ירתקו כל עין ואוזן של מטייל שלא מורגל לחיים לצד אוקיינוס שלעיתים יכול להיות פרוע ואלים במיוחד.
העיירה אובידוש מוקפת החומות שהיא מוזיאון תחת האוויר הפתוח לימי הביניים נמצאת כעשרים וחמש דקות נסיעה מפניש. כדאי מאוד לעבור בה בהלוך או בחזור במהלך הטיול שלכם לפניש. או אם באתם לגלוש והגלים לא טובים באחד הימים העיירה אובידוש תהיה לכם אחלה אופציה לטיול יום מפניש.
אטרקציות ואתרים מעניינים בפניש
מבצר פניש | Forte de Peniche
המצודה בדרום חצי האי היתה חלק ממערך ביצורים שכלל גם חומה ואת המבצר באיי ברלינגס שנבנו במאה ה-16. הם נועדו להגן מכוחות אנגלים בעיקר וגם מפיראטים שניצלו כל פרצה בחוף הארוך של פורטוגל לפשיטה וביזה.
במאה ה-20 המבצר הפך לכלא ששימש את משטרו האוטוקרטי של סלזאר (Salazar) והוא התפרסם ב-1960 כאשר מנהיג הקומוניסטים הפורטוגזי אלוורו קונאל (Alvaro Cunhal) הצליח לברוח ממנו.
בתוך ההמצודה ישנו כיום מוזיאון – מוזיאון החירות (Museu Nacional Resistência e Liberdade) המתאר את המאבק לחופש בשנות הדיקטטורה בפורטוגל וכן מציג את תאי הכלא בהם שהו אסירים פוליטים.
הכניסה חינם
למידע נוסף ושעות הפעילות של המבצר הקליקו כאן…
המגדלור של המרינה בפניש | Farol de Peniche
המגדלור של פניש נמצא על שובר הגלים של המרינה. אמנם הוא לא גבוה ולא מיוחד כמו מגדלורים אחרים לאורך החוף הפורטוגלי. אבל מה שכן מעניין הוא שניתן ללכת לאורך כל שובר הגלים ולהגיע עד למגדלור. הכניסה לדרך על שובר הגלים נמצאת ממש ביציאה מהמבצר לכיוון המרינה.
זוהי חוויה נהדרת לפני או אחרי ביקור במבצר או סתם לעת ערב. רק כרגיל בחוף פורטוגל יש להיערך לרוחות חזקות.
חצי האי פאפואה | Ilhéu da Papôa
לשון היבשה היוצאת מהקצה הצפוני של פניש, בראשיתו של חצי האי, נקראת פאפואה. היא התוחמת את חוף הגולשים הפרסתי באלֶאל ממערב.
פאפואה מציעה כרגיל בפניש מסלולים לא מסומנים על הסלע מעל הים, שיוליכו אותכם אל הצוקים הנשברים אל המים. בקצה של פאפואה כמעט תמיד תמצאו דייגים שלא מפחדים מהרוחות החזקות ומטילים מדי יום את חכותיהם אל המים העמוקים בהם שוחים הדגים השמנים.
עוד בקצה לשון היבשה נוף נהדר אל עבר חוף באלאל ממזרח וכמובן אל הצוקים והחופים ממערב ואל האוקיינוס הגדול מכל עבר.
החוף הקטן בין הצוקים בתחילת לשון היבשה של פאפואה נקרא חוף פורטינו (Praia do Portinho da Areia do Norte) והוא פינת קסם חבויה בפניש.
כנסיית סאו פדרו | Igreja de São Pedro
הכנסיה בסגנון הפורטוגזי המוכר היא הגדולה והמרשימה ביותר מכל כנסיות העיר. הכנסיה נמצאת במעלה הדרך כמאה מטרים מהמבצר של פניש ומולה רחבה עם מדרגות מתונות העולות אליה אט אט.
היא נבנתה במאה ה-16 אך מרבית הציורים והעיטורים שבפנים נוספו בשלהי המאה ה-17 בסגנון בארוקי מובהק. המזבח המוזהב שלה שמעליו תקרה מאויירית וצבעונית הם גולת הכותרת בכנסיה, והם שהופכים אותה למרשימה במיוחד בעיר קטנה ושולית יחסית.
השוק העירוני של פניש | Mercado Municipal de Peniche
נמצא מצפון ללב העיר העתיקה והוא שוק מאוד מקומי המשרת את התושבים. מי שאוהב שווקים כדאי להיכנס. במיוחד בשעות הבוקר (פתוח עד 14:00 בדרך כלל). הרחובות סביב השוק גם כן מסחריים עם מסעדות וחנויות אך ללא מבחר גדול, כי בכל זאת מדובר בעיירה קטנה.
אוכל בפניש
כיאה לעיירת דייגים מסורתית בפניש מגישים בעיקר מנות דגים. המנות בהן ידועה פניש הן: מרק דגים – בויאבז (Bouillabaisse) נקרא גם קאלדייראדה (Caldeirada), אורז עם פירות ים (Arroz de Marisco) וסרדינים צלויים על האש.
לקינוח, בעיקר מאפי השקדים: 'החבר של פנישה' (Amigo de Peniche) או עוגית שקדים יבשה בשם אֶסֶס (Esses).
כף קארבויירו והמגדלור | Cabo Carvoeiro
הקצה המערבי ביותר של חצי האי של פניש מאפשר מבט אל האוקיינוס הבדרך כלל סוער ובעיקר אל הצוק המפורסם הבולט מן המים ממול. הצוק והסלעים האחרים השבורים על קו החוף יחד עם הגלים המתנפצים עליהם הם מחזה סוער ומסעיר.
המגדלור שניצב איתן ממש מעל הצוקים ואל מול הרוחות העזות של כף קארבויירו הוא מקסים, ולחובבי הז'אנר אין להחמיץ צילום איתו.
כדי להגיע אל כף קארוביירו יש לנסוע על הכביש המקיף כמעט את כל חצי האי. המגדלור יהיה בערך באמצע הדרך העוקפת שהיא באורך של 8 קילומטרים לערך. בדרך ניתן לעצור לצד הכביש בכמה נקודות לתצפית ולא לחכות רק עד שמגיעים אל הכף.
ככל שמתקדמים מערבה השטח נהיה יותר ויותר מבודד עם פחות בתים ויותר נופים. כף קארבויירו היא השיא של הנופים ונקודות התצפית אך כאמור גם בשאר הדרך ובעיקר בחלקה הצפוני ישנן תצפיות מיוחדות ומסעירות למדי.
מתוך מרכז העיר של צריך להתקדם פחות או יותר ליד השוק (Mercado Municipal de Peniche) ואז מתחברים לכביש ההיקפי מצפון. אם מגיעים מחוץ למרכז העיר פשוט ממשיכים בכביש מערבה במקום לפנות אל המרכז דרומה וממשיכים בכביש ההיקפי עד שחוזרים אל ליבה של פניש.
כנסיית רמדיוס | Santuario de Nossa Senhora dos Remédios
הכנסיה נמצאת בקצה המערבי של חצי האי מעל הצוקים החשופים לים הסוער מעט לפני שמגיעים אל המגדלור ואל כף קארוביירו. היא נבנתה באמצע המאה-17 מעל מערה בה לפי המסורת התגלתה הבתולה ומאז הפך המקום לקדוש.
ריחוקה מהעיר מול הים הסוער והרוחות העזות רק העצימו את המיתוס סביבה ומשכו נזירים לבוא ולעבוד את אלוהים ממנה. מבחוץ היא צנועה מאוד אך הנוף הנשקף משני מצפים שנמצאים לצידה ממחיש את כוחו של האטלנטי שכבר אלפי שנים ממשיך להתנפץ על סלעיה של פניש.
הדבר המיוחד ביותר בפנים הכנסיה הם האזולז'וס (אריחי הקרמיקה המצויירים) שכאן הם גם יחסית עתיקים. האזולז'וס המחפים את קירות הכנסיה מתארים את חיי של מריה הקדושה. מרביתם צויירו על ידי צייר הקרמיקה הפורטוגזי הנודע בן המאה ה-17, אנטוניו אוליווירה ברנארדס ( António de Oliveira Bernardes).
תחרת הסלילים | Renda de Bilros
בפניש כמו בכפרי דייגים אחרים בפורטוגל התפתחה תרבות של טוויית תחרות סלילים. כאשר נשות המקום היו מכינות את התחרות בזמן שהגברים יצאו לדוג בים. בפניש עדיין קיימת המסורת וניתן לרכוש תחרות בעבודת יד בחנויות במקום. כמו כן ישנו מוזיאון תחרות קטן בפניש.
מוזיאון התחרות הקטן (Museu da Renda de Bilros de Peniche) נמצא מול כנסיית סאן פדרו מעט צפונית למבצר.
עוד מונומנט הקשור במסורת תחרת הסלילים של פניש הוא פסל האישה הטווה (Monumento à Rendilheira de Peniche). הפסל נמצא בכיכר המקסימה ליד גני באלוארטה (Jardim do Baluarte) גם כן צפונית למבצר ובערך שתי דקות הליכה ממוזיאון התחרות.
בצידו השני של הכיכר ליד מרכז המידע לתיירים, ישנה מעין סדנא לטוויה שפתחה העירייה כמרכז מפגש לנשות העיר. בשעות היום ניתן להגיע למרכז הקטן (Escola de Rendas de Bilros) ולהתרשם ממלאכת הטוויה המסורתית של נשות העיר וגם לשמוע אותן משוחחות אחת עם השניה בפורטוגזית ובמבטא כבד.
כנסיית מיסֶריקורז'יה | Igreja da Santa Casa da Misericórdia
ממש בסמוך לכיכר עם פסל האשה הטווה וליד החומות הישנות של העיר נמצאת הכנסיה הקטנה והמיוחדת הזאת.
קירות הכנסיה בת המאה ה-17 ותקרתה מחופים כולם בציורים צבעוניים במיוחד. כמה מהציורים מאת ציירת הבארוק הפורטוגזית המפורסמת ג'וזפה די אובּידוּס (Josefa de Óbidos).
הקירות מכוסים אזולז'וס צבעוניים ועל התקרה תמונות מחייו של ישו מסודרות ריבועים ריבועים במקביל לקימור הגג. הכל בסגנון הבארוקי מלא הרגש והפאר.
לשון היבשה בּאלֶאל | Baleal
לשון היבשה חותמת את מפרץ בלאל שנתחם בקצהו השני על ידי חצי האי פאפואה. בין חוף באלאל הגדול בצורת פרסה לבין לשון היבשה שלו נוצרה הצטברות חולית רחבה המפרידה בין היבשה לבין הלשון הסלעית עצמה. הצטברת החול הזאת היא אחד האתרים המיוחדים ביותר בפניש – במיוחד הכביש העובר עליה.
בין השכונה שעל לשון היבשה לבין היבשה עצמה נסלל כביש ממש על החול. כאשר נוסעים עליו משני הצדדים חופים, שכל אחד פונה אל המים מכיוון אחר. רבים גם בוחרים ללכת על המדרכה שנסללה לצד הכביש ולהתחיל את הטיול הרגלי בלשון היבשה כבר משם.
הכפר באלאל על לשון היבשה עצמה הוא מקסים עם בתים לבנים ומדרכות מרוצפות. כדאי להיכנס רגלית וללכת לפחות עד הקפלה, כשבדרך הים נשקף מכל עבר. זהו אחד הטיולים המקסימים ביותר בפניש וסביבתה וכדאי מאוד לחוות אותו.
הלאה מהקפלה מתחילים שבילים לא מסומנים על הסלעים שמאפשרים חוויה טבעית לחלוטין של ים ויבשה בעת ובעונה אחת. מי שבוחר להמשיך לסלעים אז הטיול הופך קצת אתגרי וחשוב לזכור שיש בדרך כלל רוחות חזקות ולכן יש להיערך בהתאם.
גלישה בפניש
כל האזור מצפון ומדרום לפניש מתאים לגלישה. אך החופים הצמודים אל חצי האי פניש גם מצפון (באלאל) וגם מדרום (סופרטובוס) הם הטובים ביותר שכן העיר עצמה מספקת את העורף הדרוש לגולש במבחר ובנגישות גדולים (הארחה, מסעדות, ציוד וכו').
גלישה בפניש תתחלק על פני עונות השנה בצורה הבאה: החל ממאי ועד ספטמבר מתאים לכולם. אוקטובר-נובמבר העונה הטובה ביותר לגולשים כיוון שהמיםעדיין לא קרים מדי אך כבר מגיעים הגלים הגדולים של רוחות החורף באטלנטי (swells). החל מדצמבר ועד סוף אפריל רק מקצוענים ממש יכולים לגלוש (ואפילו הם בוחרים על פי רוב שלא לגלוש בחורף) שכן הגלים עוצמתיים והמים קרים.
חוף קונסלסאו – סופרטובוס | Praia da Consolação – Supertubos
מדרום לחצי האי נמצא חוף הגולשים הפופולארי ביותר של פניש ואולי חוף הגלישה הטוב ביותר באירופה כולה!
אל רצועה בת שני קילומטרים של חוף חולי מגיעים לאורך כל השנה גולשים מכל העולם. כאשר מדי אוקטובר גם נערכת במקום תחרות הגלישה של הסבב העולמי (MEO Rip Curl Pro Portugal). החוף בהיותו המפורסם ביותר באזור מלא בפונקציות לרווחת הגולשים.
למרות שהוא בדרך כלל לא מתאים לגולשים מתחילים, יש בו גם אפשרויות רבות ללימוד גלישה למתחילים.
חופי מפרץ באלֶאל | Praia Baleal
כל רצועת החוף צפונית לחצי האי פניש במפרץ באלאל רצופה אתרי גלישה. החוף במפרץ הפרסתי נמתח לאורך כארבעה קילומטרים של חול לבן ומאוד נעים גם למי שלא בא לגלוש. בחוף הזה יהיה על פי רוב יותר קל למתחילים לגלוש.
בתחילת החוף, יותר קרוב לעיר פניש (Praia Cima, Praia Gambôa) בתי ספר רבים לגלישה כמו גם פונקציות אחרות לרווחת הגולשים. אמצע החוף מאוד טבעי ובקצה ליד לשון היבשה של בלאל נמצאים בתי הארחה רבים שאהובים במיוחד על הגולשים הבאים לאזור פניש.
החופים בעיירות שמדרום – אריה בראנקה וסנטה ריטה | Praia da Area Branca, Praia de Santa Rita
חוף אריה בראנקה נמצא כ-20 דקות דרומית לפניש ומתאים לרמה של מתחילים עד בינוניים. בדרך כלל מגיעים אל החוף גולשים הבורחים מהצפיפות בחופים היותר מפורסמים לגלישה בעונה העמוסה.
חוף סנטה ריטה נמצא כארבעים דקות נסיעה מפניש דרומה. מעבר להיותו טבעי ומהמם בזכות הסלעים שנשברו אל תוך הים. הוא מאפשר גלישה ימין ושמאל (right and left beach break) זאת הודות לאותם סלעים שנשברו אל הים שמהווים מעין שובר גלים טבעי. החוף מתאים לכל רמות הגלישה וגם הוא מאוד מבודד ורחוק מהחופים המפורסמים והעמוסים יותר של פניש.
האיים של פניש – איי ברלינגאס | Arquipélago das Berlengas
אחד הדברים המעניינים ביותר בפניש הם האיים שנמצאים כמה קילומטרים מחוף ימה. אל האיים מגיעים במעבורת היוצאת מאזור המבצר והשייט אורך קצת פחות משעה.
הארכיפלג הסלעי הוא שמורת טבע בה מקננות ציפורי ים מסוגים שונים. גם מתחת למים ואולי בעיקר מתחת למים הצלולים למכביר הטבע משגשג בברלינגאס, והאיים מושכים צוללנים המגיעים לראות את שמורת המים הייחודית (בעיקר בקיץ). כמו כן, סביב האי סלעים רבים הבולטים מהמים בתצורות מיוחדות לאחר שנשחקו מפגעי מזג האוויר משך שנים רבות.
מעבר לטבע יש באיים כמה מוקדי עניין שבינהם הולכים ברגל, עולים במדרגות רבות או שטים בסירות קטנות. לכן זו חוויה מעט אתגרית אז יש לקחת זאת בחשבון.
כל הפונקציות התיירותיות וגם מרבית מוקדי העניין נמצאים סביב מעגן המעבורת מתחת לכפר הדייגים.
חוף קאריירו דוּ מוּסטיירוּ | Praia do Carreiro do Mosteiro
החוף שמזכיר במשהו את חוף האוניה הטרופה- נבגיו בזקינתוס שביוון שוכן בין שני צוקי סלע עם לשון חול צרה, והוא גם כן פוטוגני להפליא. המעבורת שתביא אתכם מפניש אל ברלינגאס עוגנת בדיוק מול החוף.
מצודת סאו ז'ואאו באטיסטה | Forte de São João Baptista
בקצה הדרום מזרחי של האי הגדול נמצא המבצר שהיה חלק ממערך ההגנה על פניש והחוף מהמאה ה-17. המבצר עשוי אבן והגשר אליו פוטוגני מאוד ומצדיק הגעה אל האי בשביל להצטלם.
כיום למרבה הפליאה המבנה משמש כאכסניית נוער פשוטה למדי.
אל המבצר אפשר להגיע בדרך הארוכה בה עולים מחוף קאריירו במדרגות לכיוון המגדלור ואז יורדים בשבילים ובמדרגות הצרים. או בסירת קיאקים ששוכרים ליד מעגן המעבורת לפני או אחרי מערת המים.
למעשה כדאי להגיע בסירה. גם כי הרבה יותר קל וגם כי כך רואים את הגשר אל המבצר מהמים והוא פשוט מדהים ביופיו.
מערת המים פוראדו גרנדה | Furado Grande
תעלת ים ארוכה בת 70 מטרים בערך במסלע אדמדם הנפתחת ל'מפרץ החלומות' (Cova do Sonho). ניתן לשכור סירות קיאק קטנות במעגן הראשי ולשוט במערת המים הנפלאה. החוויה מזכירה במשהו את המערה הכחולה באי קפרי באיטליה אך כאן הכל יותר בתולי ופחות ממוסחר.
המגדלור של ברלינגה | Farol da Berlenga
אל המגדלור עולים מהחוף קאריירו או מכפר הדייגים בשביל צר והרבה מדרגות. המגדלור קיים במקום מ-1842 הוא נישא לגובה של 29 מטרים והוא פעיל עד היום כולל שומר מגדלור שחי במקום (lighthousekeepers).
המגדלור נמצא על הרמה המישורית יחסית של האיים עליה שבילי הליכה מעט משובשבים בין הסלעים. גם היא נהדרת לטיול שמשכיח את צרות העולם שעל היבשה הרחוקה.
צוק הפיל | Pedra do Elefante
לשון היבשה הדרומית של האי אחרי מצודת סאו באטיסטה יורדת אל המים בתלילות ורבים מזהים את צורת הסלע שלה כראשו של פיל וחדקו. ניתן לראות זאת בעיקר מהמים במהלך שיט בסירה.
סלעי הגרניט הורודה הייחודיים לאיי ברלינגאס נשחקים בתצורות מיוחדות בכל היקפו של האי וכאן בדרמטיות מיוחדת.